Ползите от цейлонския чай

Черният и зеленият чай също имат хидратиращ и освежаващ ефект
Чаят е вкусен начин да ви помогне да постигнете препоръчителния дневен прием на течности от 2 до 2,5 литра на ден. Първата съставка на чая е водата, от която тялото ви се нуждае, за да работи най-ефективно. Чаят е 99,5% вода, което го прави хидратиращ и освежаващ като водата. Отпуснете се, отпийте и се насладете!

Черният и зеленият чай са богати на антиоксиданти
И двамата съдържат полифеноли – антиоксиданти, които предотвратяват увреждането на ДНК, свързано с тютюнопушенето и излагането на други химикали. Тези антиоксиданти се различават от тези в плодовете и зеленчуците и следователно носят допълнителни ползи за здравето. Именно тези антиоксиданти също се считат, че помагат за предотвратяване на рак. Наличието на антиоксиданти в черния и зеления чай ги прави подходяща напитка и за отслабване.

Черният и зеленият чай укрепват костите
Счита се, че фитохимикалите укрепват костите и намаляват вероятността от развитие на остеопороза и артрит.

Черният и зеленият чай намаляват стреса
След дълъг и натоварен ден чаша чай може да е добра идея. Черният чай съдържа аминокиселината L-теанин, която помага на тялото да се отпусне, но също така помага на ума да се концентрира по-добре. Доказано е също, че редовният и балансиран прием на черен чай намалява нивата на хормона на стреса кортизол.