Моля, внимателно прочетете Общите условия по-долу, преди да използвате услугите, достъпни през интернет страницата reshceylontea.com. При поръчка в reshceylontea.com, автоматично се счита, че сте запознат, приемате и се задължавате да спазвате Общите условия.

Настоящите Общи условия за предоставяне на услуги и продукти от reshceylontea.com са изготвени от търговско дружество „Солотекс-2“ ООД, със седалище и адрес на управление: гр. Свиленград 6500, ул. „Петър Стоев“ 5, вписано в Търговския регистър на Агенцията по вписванията с ЕИК-BG126624417, ДДС No BG 126624417.

Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които фирма търговско дружество „Солотекс-2“ ООД предоставя Услуги на потребителите си посредством онлайн магазин reshceylontea.com.

Задължения съгласно Закона за електронната търговия (ЗЕТ)
и Закона за защита на потребителите (ЗЗП)

Съгласно ЗЕТ и ЗЗП ние от reshceylontea.com. сме длъжни да Ви предоставим безпрепятствен, пряк и постоянен достъп до следната информация:
1. Името и адреса ни – търговско дружество „Солотекс-2“ ООД, гр. Свиленград, ул. „петър Стоев“ 5
2. Данни за кореспонденция – виж Контакти
. 3. Търговско дружество „Солотекс-2“ ООД е регистрирано по Закона за данък върху добавената стойност и всички цени, посочени в сайта reshceylontea.com, са обозначени по ясен и разбираем начин и са с включено ДДС. Стойността на разходите за доставка НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ в цените на стоките и биват приблизително изчислени според избора на куриерска услуга и параметрите на пратката.
4. Органът, осъществяващ контрол върху дейността на онлайн магазин reshceylontea.com е Комисията за защита на потребителите.
5. Основната информация и характеристики на стоките са изписани в страницата за представяне на всеки продукт.
6. Ние не налагаме никаква допълнителна стойност при използването на представените средства за комуникация с нас.
7. Начините за Доставка и Рекламации са описани подробно в страницата в сектор Доставка и Рекламации.
8. Плащането на стоките е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ. Плащането се извършва при получаване на стоките от куриер.

Авторски права

Търговско дружество „Солотекс-2“ ООД Ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани в този уеб сайт само за лична употреба с нетърговска цел, при условие че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения.

Всички изображения, картинки, текстове, документи, бази данни и друга информация, генерирани от екипа на reshceylontea.com и/или търговско дружество „Солотекс-2“ ООД, са собственост на търговско дружество „Солотекс-2“ ООД и съответно се ползват със закрилата на Закона за авторското право и сродните му права и всички международни актове в сила за Р. България, както и релевантните актове на Европейския съюз (освен ако друго не е изрично указано на съответния сайт за конкретния случай).

Reshceylontea.com и търговско дружество „Солотекс-2“ ООД не носят отговорност за съдържанието на изображения, картинки, текстове, документи и друга информация, генерирани от потребители в сайта reshceylontea.bg, но търговско дружество „Солотекс-2“ ООД си запазва правото да премахва и/или променя по всяко време и по своя преценка всеки един материал, генериран от потребител.

Разрешава се използване на текстове и снимки от каталожната част на reshcelontea.com за комерсиални цели след споразумение. Всяко възпроизвеждане, разпространение, промяна, публичен показ и други на част или цялото съдържание на уебсайта, извън горната хипотеза, е забранено и се преследва по предвидения от закона ред, освен ако е налице изрично съгласие на търговско дружество „Солотекс-2“ ООД и/или неговите партньори за съответния вид използване. Наличните препратки от този сайт към уеб сайтове собственост на трети лица са предоставени единствено и само за Ваше улеснение. Ако използвате тези препратки, Вие ще излезете от този сайт. reshceylontea.com не контролира тези сайтове и не поема никаква отговорност за никой от тях или тяхното съдържание. reshceylontea.com по никакъв начин не налага и не препоръчва тези сайтове на трети лица, нито информацията публикувана в тях. При посещението си в някои от тези сайтове, Вие правите това изцяло на своя отговорност и на свой риск.

Промяна на цени / характеристики на продукти

Всички цени, посочени в този сайт, са с включено ДДС и не включват цена за доставка! “Солотекс-2“ ООД си запазва правото да променя цените в сайта без предварително да уведомява своите потребители, както и да коригира сгрешени технически и други параметри на стоките.

Възможни са печатни грешки, разлики в цветовата визуализация на потребителската компютърна конфигурация, както и промяна на дизайна на продуктите. При разлика с актуалната и обявената цена, характеристики и/или външен вид, клиентът ще бъде уведомен своевременно по телефона.

Потребителите могат винаги да сигнализират на екипа на reshceylontea.com за допуснати грешки относно цени и характеристики на продукти, така че да бъдат предприети навременни действия за тяхното коригиране.

При допуснати грешки в публикуваната на сайта информация, reshceylontea.com си запазва правото да откаже изпълнението на поръчка/и и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, ако има такива.

Потребителят може да откаже своята поръчка, но ако това се случи след като поръчката е вече изпратена, клиентът дължи обезщетение в рамките на извършените транспортни разходи.

Съобщението за намалени цени е с поставяне на новата цена до старата, където е посочен и процентът отстъпка от старата цена.

Всяка онлайн поръчка се потвърждава по телефона в рамките на 48 часа (в работни, непразнични дни) и се изпълнява след изрично заявяване на желание за покупка на конкретни стоки от страна на клиента. При некоректно въведени от потребител телефон и/или електронна поща, поръчки не се изпълняват.

Част от информацията публикувана в този сайт е възможно да се отнася до продукти или услуги, които не се предлагат и не са налични в момента на поръчката. За повече информация за даден/и продукт/и, може де се свържете с нас на посочените координати за връзка.

Сайтът работи като самостоятелен магазин. Цените, промоциите и продуктите в онлайн магазин reshceylontea.com не съответстват на тези в стационарните ни обекти. Всеки един от тях е самостоятелен обект със свои цени, продуктова гама и промоции.

Отказ от стоката и рекламации

Според ЗЗП, Вие, като потребители имате право, без да дължите обезщетение или неустойка и без да посочвате причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 14 работни дни, считано от датата на получаването в случай, че стоката не е използвана и е във вида, в който е получена.

Стоките, които изпращаме са с опция „преглед“. Ако пратката е с чупливи стоки, задължително се отваря и проверява. Ако има проблем получен при транспорта, се попълва рекламация. Това е важно, за да може транспортната фирма да поеме своята част от вината. Рекламации за счупена стока не уважаваме, ако няма изготвен протокол. При констатация на дефектен продукт до 48 ч. от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов или да възстановим в пълен размер заплатената от Вас стойност на стоката не по-късно от 30 дни, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие като потребители сте упражнили правото си на отказ. Транспортните и други разходи по получаване на стоката са за сметка на клиента, а при връщане на дефектна такава (което е резултат от наше недоглеждане, или скрит дефект) – за сметка на доставчика.

При получаване на пратката трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката.

При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

За продуктите

Информацията поднесена тук и продуктите показани в reshceylontea.com не са предназначени за диагностика, лечение или превенция на заболявания и здравословни проблеми.